Kişiye Özel Tabanlık Analizi
Siz de kişiye özel tabanlık sayesinde ayağınıza tam uyumlu bu ürüne yapılan analiz sonrasında ulaşabilirsiniz. Normalde, ayaklar kavisler ile birlikte önce ayağın dış kısmı ve sonradan ön kısmı ile basar. Ayağın dinamizmi bu şekildedir. Ayakta iç kavis çökmesi halinde, basma konusunda problemler yaşanmaya başlar. Bu da yürüme bozukluklarına kadar ciddi problemlere neden olabilir. Daha önceden ustalara ayak kalıbı gönderilirdi. Çünkü tabanlıkları bu kişiler yapardı. Tabanlık yapımında halen usta bilgi ve becerisi büyük önem taşır. Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler ortopedi alanını da etkilemiştir. Bu sayede daha hızlı, daha uyumlu şekilde taban üretimi gerçekleşmektedir.
Teknolojinin Gücünden Faydalanıyoruz
Siz değerli müşterilerimiz için ortopedik tabanlık tasarlarken, teknolojinin gücünden faydalanıyoruz. Kişi önce alıngaç isminde bir zemin üzerinde yürütülür. Daha sonra ayağın yere basma şekli bilgisayar ortamında kayıt edilir. Bilgisayar kayıt edilen veriyi hızlı bir şekilde analiz eder. Bilgisayar bu analizi yaparken kişinin yaş, boy ve kilo gibi değerlerini de analiz etmektedir. Kişilerin ayak analizi sayesinde net, hatasız basınç dağılımı konusunda derinlemesine bilgi sahibi olunmuş olur.
Basma Sorunlarına Veda Edin
Eğer ayağınızda basma sorunları varsa ve bu sorunlar için önlem almıyorsanız, ne yazık ki daha ciddi tehlikeler sizleri bekliyor demektir. Ayak analizini yaptırdıktan sonra sağlıksız bir sonuçla karşılaşmanız halinde mutlaka önlem almanız gerekir. Ayak deformasyonları bu sorunun çözülmemesinden kaynaklanır. Basma sorunlarına önlem alınmaması halinde şu hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır:
Yürüyememe,
Yaşlılık durumunda ayakta duramama,
Geçmeyen ayak ağrıları,
Erken eklem kireçlenmesi,
Hayat kalitesinin düşmesi,
Nasırlaşmalar basma sorunlarının neden olduğu hastalıklar arasında yer alır.
Önlem olması açısından ayak analizinizi yaptırmayı unutmayın.
Ayak Tabanı Analizinizi İhmal Etmeyin
Ayak sağlığınız için ayak tabanı analizini ihmal etmeden yapmanız gerekir. Ayak tabanı analizi sayesinde ortopedik rahatsızlıkları tespit edebilirsiniz. Aşağıda sıralanan hastalıkların eforsuzca sadece tek bir analizce tespit edilmesi mümkündür:
Topuk ağrısı,
Topuk dikeni,
Aşil tendonu,
Düz tabanlık,
İçe basan ayakların tespitini analizle kısa sürede yapın.
Eğer bu ve benzeri sorunlar yaşıyorsanız, sorunların ortadan kaldırılması için kişiye özel ortopedik taban kullanımı gerekmektedir. Ayak tabanı kullanımı sayesinde kişinin hem spor performansı artacak, hem hayat kalitesi yükselecek hem de sorunları son bulacaktır. Günlük kullanım için üretim yapılmaktadır. Üretim ayakla tam uyumlu olduğu için ayak içinde tabanlık kalınlığa neden olmaz.
Bilgisayarlı Ayak Analizine Güvenin
Bilgisayarlı ayak analizi, teknoloji sayesinde pek çok kolaylık sağlar. Her iki ayağın yük dengesini bu analiz sayesinde tespit edebilirsiniz. Ayaklar arasında asimetri olması başta olmak üzere çok sayıda sorun tespiti mümkündür. Hastalar için bilgisayarlı ayak analizi sırasında hem ayakta hem de yürürken farklı analizler yapılması gerekir. Ayrı değerlendirme daha sağlıklı sonuçlar verir. Kişi analiz sırasında sabit duracak ve daha sonra yürüyecektir. Analiz sonuçları mm gelir. Kişi bu analizden sonra ayakları ile ilgili her türlü detaya ulaşmış olur. Kişi hekime gittiği zaman bu bilgileri hekimine sunarak en uygun bakıma başlayabilir. Kişinin analizi sayesinde tam sonuçlar elde edilir.
Bilgisayarlı Ayak Analizi ile Tespit Edilebilen Durumlar
Analiz yaptırmanız halinde şu durumlar için tespit yapmak mümkündür:
Vücut asimetrisine bağlı basma bozuklukları,
Yürüme döngüsü,
Ayak eksenleri,
Ayaklar arasında asimetri tespiti kısa sürede sağlanır.
Ayak Analizi Yaptırmalı mıyım?
Ayak analizini yaptırmanız için nedenler şu şekilde sıralanabilir:
Ayak bileği supinasyon tespiti yapılır.
Pronasyon kusurları tespit edilebilir.
Ayak tabanında varsa aşırı basınç noktaları belirlenir.
Vücut asimetrisi teşhis edilir.
Kişiye özel tabanlık hazırlanır.
Ayak dışındaki sorunlar erken teşhis edilebilir.
Bakım sonrasında analiz sayesinde iyileşme takibi yapılabilir.
Analize bakan hekim gerekirse ek tetkikler için talepte bulunabilir.
Tabanlık tercihinde yardımcı olur.
3 yaşından büyük herkes tarafından yapılabilir.
Bilgisayarlı Ayak Analizi Nasıl Yapılır?
Kendinize özel ayakkabı tabanı isterseniz mutlaka bu analiz sürecinden geçmeniz gerekir. Hasta hekime gider. Hekime rahatsızlığı hakkında bilgi verir. Hekim tarafından reçete yazılır. Bu reçete ile analiz yapılır. Analizde basınç farklılıklarının tesiti sağlanır. Yürümede, basmada ve koşuda basınç farklılıklarının ayrı değerlendirilmesi şarttır. Testten elde edilen bilgilere göre tabanlık üretimi başlar. Tabanlıkla birlikte sorun çözünür. Özellikle yoğun olarak ayakta olan kişiler için ayak analizi yapılması önerilmektedir. Risk altında yer alan kişi grupları da mutlaka bu analizi yaptırmalıdır. Spor yapan kişiler, şeker hastası olanlar, gün içinde ayak aktivitesi çok olan kişiler için ayak aktivitesi zorunludur.
Ayak Analizi Yapıldıktan Sonra Ne Olur?
Analiz yapıldıktan sonra sorunlara göre kişiye özel 3D ortopedik tabanlık tasarımı yapılır. Kişi analiz sonucunu öğrendikten sonra kendisi için en iyi ayakkabı seçimini yapabilecektir. Eğer analizde bir problem çıktıysa bunun için bakım sürecini başlatabilirler. Problemlere erkenden müdahale etmek ve bakım olma şansı ortaya çıkar. Problemlerin tekrarlanması engellenir. Şu kişiler mutlaka ihmal etmeden ayak analizlerini yaptırmalıdırlar:
Risk altında olan gruplar,
Yaşlılar,
Fazla kilolu olan kişiler,
Çocuklar,
Romatizmal hastalığı bulunanlar,
Dolaşım bozukluğu olanlar ayak analizini ihmal etmemelidir.
Ayak Analizi Çocuklar için Uygun mudur?
Ayak analizi yapılması için çocukların en az 7 yaşında olması gerekir. Bu yaştan daha erken yapılan analiz anlamlı olmaz. Yaş ayak analizi için 7’den büyük olmak şarttır. Bunun dışında analiz için özel bir yaş şartı bulunmaz. Eğer çocukta 5 yaşında önce özel bir durum varsa, o zaman farklı bakımlar yapılması gerekir. Ancak 5 yaşından önce fizyolojik olarak düz taban varsa o zaman tabanlık vermek gerekli değildir. Çocuklar için analizin yapılmaması halinde çok sayıda bozukluğa davetiye çıkarılmış olur. Tırnak batması, nasırlaşma, kireçlenme bu durumların başında gelir.
Hangi Durumlarda Ayak Tabanı Analizi Şarttır?
Ayak tabanı analizi şart olan durumlar şu şekilde sıralanabilir:
Taban dikeni,
Çekiç parmak,
Bacakta fonksiyonel kısalık,
Taban çökmesi,
Ayak bileği burkulması,
Yüksek taban,
Duruş, denge ve basma bozuklukları,
Çabuk yorulma,
Tarsal tünel sendromu,
Morton ayak,
Küçük parmak problemleri,
Tırnak batması,
Omurga eğriliği,
Haglung,
Nasır için mutlaka analiz gerekir.
Bilgisayarlı Ayak Analizi Nasıl Yapılır?
Bu analizde hasta özel bir platform üzerinde yürütülür. Platform üzerinde özel basınç sensörleri bulunur. Genellikle postural değerlendirme, yürüme ve statik hareket için bu analiz yapılmaktadır. Sensörler sayesinde hastanın ayak tabanı hakkında veri elde edilmiş olur. Özel yazılım kullanılarak analiz süreci başlatılır. Kişinin eğer sorunu varsa, bu sorunlar analizde hemen ortaya çıkacaktır. Hekim sorunun ortaya çıkması sayesinde gerekli bakıma başlama şansını elde eder. Gerekirse ortopedik ayakkabı tabanı verilebilir. Bakımın objektif değerlendirilebilmesi açısından bu verilere ihtiyaç büyüktür. Eğer ayakta fonksiyonel bir bozukluk varsa bunun için dinamik testler kesin gerekir. Aksi halde analiz sağlanamaz. Ayak sorunları ile yaşamak zorunda değilsiniz. Bu sorunları çözmek için kısa sürede basit bir test yaptırmanız yeterli olacaktır. Sorunlarınıza hemen veda edin.